csakkup22feb.jpg

Újra a MOL Magyar Kupában lépünk pályára

2022. febr. 08.  -  NB I.
Szerdán Csákváron juthatunk a legjobb nyolc csapat közé.
Szerdán Csákváron juthatunk a legjobb nyolc csapat közé.
banner_molkup.jpg
 
Az OTP Bank Liga kemény mérkőzései közt ismét kupapárharc vár ránk, mely kiírásában szerdán Csákváron vendégeskedünk. 

Jegyinformációk 
 
Egységes jegyár: 1.000 Ft 
 
Parkolás: a vendégszektor melletti területen kialakított parkolóban. 
 
Belépőt csak a helyszínen lehet vásárolni! 

Ismétlés 
 
Mivel tavaly november legelején játszottunk utoljára MOL Magyar Kupa-mérkőzést, nem árt átismételni: a továbbjutás minden körben, a döntőt is beleértve, melyet az új Puskás Arénában rendeznek, egy mérkőzésen dől el. Mindig az alacsonyabb osztályban szereplő gárda fogadja az erősebb bajnokságban játszót, ha a sorsolásnál ugyanazon bajnokság együttesei kerülnek össze, az előbb kihúzott gárda lesz a házigazda. Az NBI-es csapatok - köztük ugye mi is - a hatvannégyes főtáblán, a harmadik fordulóban kapcsolódtak a sorozathoz. 
 
gyomor2121g.jpg

Ez történt eddig 
 
Az első körben az NBI-es csapatok még nem kerülhettek össze egymással. Először szeptember tizennyolcadikán a megye I-es Gyömrőnél vendégeskedtünk, ahol 0-3-as félidőt követően végül 1-9-re nyertünk, és jutottunk a harminckettő közé. A második kanyarban - ahol akár már első osztályú gárdát is kaphattunk volna - az NBII-es III. Kerületi TVE jött szembe velünk. A megmérettetést eredetileg október 27-én rendezték volna, de esetünkben és a ’kerületnél is adódó meccstorlódási problémák miatt egy héttel elhalasztották a találkozót. Budapesten aztán bő negyedórát követően eldöntöttük a továbbjutást, hiszen a tizenkilencedik percben már 0-4-et mutatott az eredményjelző, melyre félórával a kezdő sípszót követően még egyet rátettünk. Az első félidőben aztán nem esett több gól, így egy ötössel mehettünk a szünetre. A második játékrészben már nem tudtuk bevenni a ’kerület kapuját, maradt hát a 0-5 végeredménynek is. 
 
Két fordulót követően innen jön a folytatást Csákváron, ahol a tét már a legjobb nyolc, tehát a negyeddöntő kiharcolása. 

Aktuális ellenfelünk 
 
A Csákvár az első körben 0-3-mal a Monort búcsúztatta idegenben. A következő fordulóban otthon 2-0-val a Pécset ejtette ki, ami azért is érdekes, mert a két NBII-es csapat között a bajnoki tabellán jelenleg hét helyezésnyi a különbség. Míg a PMFC harminckettő ponttal a nyolcadik, a Csákvár huszonhárom egységgel a tizenötödik.    
 
Aktuális ellenfelünk tehát nincs jó bajnoki passzban - a kieső zóna mindösszesen négy pontra van -, de, mint mondani szokás, egy meccsen bármi megtörténhet, így természetesen maximálisan oda kell figyelniük a srácoknak, hogy kivívják helyünk a legjobb nyolc gárda között.    
 
csakvarlive3a.jpg

Érdekesség   
 
Nem először megyünk Csákvárra a kupában! 2017-ben 0-1-re, 2018-ban 1-2-re, míg 2021-ben 2-3-ra győztünk a Fejér megyei városban. Tehát eddig ott még nem rontottunk, maradjon ez így most is. További pikantériája a párharcnak, hogy vezetőedzőnk, Bognár György 2012 és 2014 között edzőként, majd 2014 és 2016 között szakmai igazgatóként ténykedett soron következő ellenfelünknél.   

Tavaly és azelőtt   
 
A tavalyi MOL Magyar Kupa évadában három sikerrel megvívott párharc után éppen a nyolcaddöntőt vesztettük el a Budafoki MTE ellen (2-4). Egy évaddal előbb, a 2019/20-as szezonban viszont klubrekordot értünk el, hiszen egészen a negyeddöntőig jutottunk, ahol végül a későbbi kupagyőztes, a Budapest Honvéd gárdája állított meg minket, és Ők is csak a második találkozón tudtak fölénk kerekedni. Egy esetleges csákvári győzelemmel tehát ezt a rekordot állíthatjuk be, és persze aztán döntenénk is meg további sikerekkel.   

Előre    
 
Célunk természetesen idén sem lehet más, minthogy minél tovább jussunk, viszont évek óta jól látható, ez ebben a kiírásban sem olyan egyszerű, magától értetődő.   
 
Egy biztos: a kupában is Hajrá, Paks! A magyar csapat!   

MOL Magyar Kupa, 5. forduló
2022. február 09., 17:00
Aqvital FC Csákvár - PAKSI FC
Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont
 
banner_magy1.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2024/2025
Hely   Csapat Mérk. P
1 Puskás Akadémia FC 6 15
2 Ferencvárosi TC 5 15
3 Újpest FC 7 10
4 PAKSI FC 6 10
5 MTK Budapest 6 9
6 DVTK 7 9
7 Fehérvár FC 7 9
8 DVSC 6 7
9 ZTE FC 6 7
10 Nyíregyháza 7 7
11 Kecskeméti TE 7 5
12 ETO FC Győr 6 4
7. forduló erdeményei
  -   3:0
  -   2:1
  -   2:1
  -   0:0
  -   3:2
  -   1:3

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök