harvisszfrad1.jpg

Micsoda visszatérés!

2022. febr. 12.  -  NB I.
Haraszti Zsolt tanítanivaló módon kivitelezett szabadrúgással tért vissza.
Haraszti Zsolt tanítanivaló módon kivitelezett szabadrúgással tért vissza.
banner_magy1.jpg
 
Csatárunk az elmúlt félévet, így az őszi idény nagy részét kölcsönszerződéssel az MTK-nál töltötte. Téli hazatérése az első fellépése alkalmával igencsak nagyszerűre sikeredett. Haraszti a Ferencváros otthonában, tanári módon tekert a kapuba egy szabadrúgást jó huszonkét méterről. Góljával pedig végleg a mi oldalunkra billentette a párharc kimenetelét, hiszen negyedórával a vége előtt már 0-3-t mutatott a kijelző. 

Kicsit tekerjük vissza az idő kerekét. Hogy látod, hogyan sikerült a tavalyi évad? 
 
Örültem és boldog voltam, hogy jól ment a csapatnak. Nagyszerű volt, hogy a negyedik helyen tudtuk zárni az előző szezont, főleg azt nézve, honnan indultunk, mivel ugye az első meccsek nem úgy sikeredtek, ahogy igazán terveztük. Személy szerint persze többet szerettem volna a pályán lenni, ugyanakkor a csapat nagyon egyben volt, ha valaki nem játszott annyit, nem duzzogott, várta a lehetőséget a bizonyításra. Összességében tehát pozitív volt, a saját szemszögemből viszont kicsit felemásra sikeredett. 

Az idei szezon kezdését követően nem sokkal, augusztus 26-án kölcsönszerződéssel az MTK-hoz kerültél… 
 
Igen, lehet minden másképp alakult volna, ha berúgom azt a tizenegyest a Mezőkövesd elleni idénynyitón, de ez már a múlt. Csak pozitívan, előrefelé nézek, és azon dolgozom, hogy minél jobb formával segítsem a csapatot. 

Nehéz volt elhagyni Paksot? 
 
Persze, hiszen paksi vagyok, viszont a hosszú sérülésem után úgy éreztem, új impulzusra van szükségem. Az MTK-s időszak egy dologra jó volt: kicsit kiszellőztettem a fejem, másrészt talán megtanultam még jobban megbecsülni, hogy itthon játszhatok. Az elmúlt fél évben távol voltam a családomtól, ami nagyon rossz volt. Eddig is nagyon hálás voltam, hogy Pakson futballozhatok, most aztán pláne, ilyen szempontból tehát szerintem nagyon jó lecke volt az elmúlt pár hónap. 
 
harvisszfrad2.jpg

A téli felkészülést már ismét csapatunkkal kezdted, azonban koronavírus-betegséged miatt sajnos a törökországi edzőtábort kénytelen voltál kihagyni… 
 
Igen, sajnos a COVID nem jött jókor, de az ilyen dolgok soha senkinek nem jönnek jókor. Kihagyni egy felkészülés legfontosabb fázisát nem kellemes, sőt, rossz. Az biztos, hogy a következő pár meccsnek számomra az lesz a legfontosabb feladata, hogy fizikálisan összekapjam magam, utolérjem a többieket. 

Ennek ellenére nem semmi módon tértél vissza! A tavaszi idény második mérkőzésén, becserélésedet követően bomba szabadrúgásgólt rúgtál, és több jó megmozdulásod is volt. Te hogy láttad belülről a Ferencváros elleni meccsünket? 

Természetesen készültem, szerettem volna minél jobb formát mutatni a visszatérésem utáni első lehetőségemkor. A motivációm rendben volt, hisz’ a Fradi ellen játszottunk, valamint a meccs előtt volt bennem egy olyas érzés, ha lehetőséget kapok, jól fog menni, talán még gólt is rúgok. Előtte a héten jól ment az edzés is, és aztán vasárnap be is találtam. Ami a szabadrúgást illeti, már az ellövéskor éreztem, jól eltaláltam. Aztán volt még egy lehetőségem, ugyan az kicsit távolabbról, sajnos kimaradt. A csapat és az én önbizalmamnak is jót tett ez a játék és győzelem a FTC ellen. 

2022 tavaszán mit vársz magadtól? 
 
Szeretnék minél többet a pályán bizonyítani, és szeretnék minél több győzelmet átélni, hogy a lehető legjobb eredményt és pozíciót érjünk el a tabellán a szezon zárásakor. 

Csapatszinten meddig kapaszkodhatunk? 
 
Nagyon kiegyenlített a bajnokság. Egy-két forduló alatt sok minden változhat akár negatív, akár pozitív irányban. Igazából nekünk most az lenne a legfontosabb, hogy ezt a teljesítményt, amit az FTC otthonában nyújtottunk, stabilizáljuk. Láthattuk jó párszor az elmúlt évben, bármi benne van a csapatban, ugyanakkor a sikerek akkor jöhetnek, ha állandósítjuk a jó játékunk. Ezen vagyunk, ezért dolgozunk keményen minden egyes nap! 
 
Hajrá, Zsolt! Hajrá, Paks! A magyar csapat.
 
banner_pse.jpg
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2024/2025
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 4 12
2 Puskás Akadémia FC 5 12
3 PAKSI FC 5 10
4 Újpest FC 6 9
5 MTK Budapest 5 9
6 Fehérvár FC 6 9
7 DVTK 6 8
8 DVSC 5 7
9 Kecskeméti TE 6 5
10 ZTE FC 5 4
11 Nyíregyháza 6 4
12 ETO FC Győr 5 1
6. forduló erdeményei
  -   2:1
  -   1:3
  -   2:1
  -   3:1
  -   0:0
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök