u19csoportelso-2.jpg

Csoportgyőztes lett az U19-es válogatott

2021. okt. 13.  -  Utánpótlás
Debreceni mellett végül Vas is kezdőként lépett pályára a harmadik találkozón. 
Debreceni mellett végül Vas is kezdőként lépett pályára a harmadik találkozón. 
banner_pse.jpg

Fehéroroszország és Észtország legyőzését követően (2-1, 2-0) U19-es legjobbjaink zárásként Ausztria ellen mérkőztek a hazai rendezésű, októberi Európa-bajnoki selejtezőtornán. Az osztrákok ellen elért keddi 1-1-es végeredmény után fiataljaink pedig csoportgyőztesként jutottak tovább a tavaszi elitkörbe. A magyar gárda találatát neveltünk, Szendrei Ákos szerezte, aki nyár óta már a DAC-ban futballozik. Debreceni Ákos viszont továbbra is fontos láncszeme Tímár Krisztián csapatának, hiszen a harmadik mérkőzésen is kezdőként léphetett pályára, és játszhatta végig az összecsapást. Szélső védőnk mellett azonban Ausztria ellen már Vas Gábor is lehetőséget kapott, méghozzá szintén a kezdőben. Középpályásunk bő egy órát futballozhatott a Győrben rendezett zárómérkőzésen. Természetesen két tehetésünket azonnal megszólaltattuk, miután visszatérek Paksra.   

„A harmadik találkozónk azért már egy kicsivel nehezebb volt az első kettőhöz képest, hiszen az osztrákok kiváló erőt képviselnek, ezt tudtuk előre” - kezdte Debreceni, aki teljes mértékben kimaxolta a torna adta lehetőségeket. „Az utolsó meccsünkre is jól felkészültünk, a bekapott gólt egy kis szerencsével elkerülhettük volna. A további sorsolás miatt fontos siker, hogy meglett a csoportelsőség. Ami a szakmai stáb értékelését illeti, kiemelték, mennyire erős vagyok fejben, hogy ezt a három találkozót lehoztam pihenő nélkül, illetve elmondták, erősödjek tovább, és akkor novemberben újra találkozhatunk. Számomra rettentően jól esett, hogy októberben ismét ilyen nagy feladatokkal számítottak rám.”   

„Jó volt újra ilyen magas ritmusú mérkőzésen játszani, hiszen az utóbbi időben a betegségem miatti nagy kihagyás következtében egyelőre NBIII-as meccseken szerepelhettem” - ezek már Vas szavai. „Úgy érzem, sikerült felvennem a gyorsabb ütemet, viszont, mivel még nem vagyok teljesen százszázalékos állapotban, az első óra végére elfáradtam. Öröm ugyanakkor, hogy kerettag lehettem, és a harmadik mérkőzésen már szerepet is kaphattam, valamint, hogy a csapatunk megszerezte a csoportelsőséget. Ez volt a célunk, így a következőkben az első kalapból fognak sorsolni minket, tehát tavasszal talán egy kicsivel könnyebb dolgunk is lehet. Hazajövetel előtt az edzői stáb elmondta, dolgozzak ugyanilyen keményen tovább, és minden újra jó lesz, találkozhatunk novemberben az olaszok elleni két felkészülési mérkőzésünk alkalmával.”

Szép volt, fiúk! Így tovább, hajrá, Paks!   
 
Borítókép: mlsz.hu
Nincs

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

SHOP

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 MTK Budapest 7 14
2 DVTK 7 13
3 Ferencvárosi TC 5 12
4 DVSC 6 12
5 PAKSI FC 6 11
6 Puskás Akadémia FC 7 11
7 Újpest FC 7 11
8 Kecskeméti TE 6 9
9 Fehérvár FC 7 5
10 Mezőkövesd ZSÓRY FC 6 4
11 Kisvárda Master Good 7 4
12 ZTE FC 7 4
7. forduló erdeményei
  -   3:3
  -   1:0
  -   0:2
  -   3:1
  -   0:2
  -   0:2

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök