bode23zteintc.jpg

Böde Dániel egy percet sem akar elveszteni a pályán tölthető idejéből

2023. márc. 04.  -  NB I.
Ikonunkkal a formában maradásról, a célokról, a mezőnyről és a csapat mentalitásáról is beszélgettünk.

Banner Magy1

Sprintben közlekedsz a bemelegítő zóna és cserepad között, ha szólnak, hogy be kell állnod, és így volt ez Felcsúton is, majd jött a két gól. Milyen volt a múlt hétvégéd?
 
Nem az a két gól a minden, úgy szálltam be a mérkőzésbe, hogy meg kell tartanunk a vezetést, az 1-2-es eredményt. Az volt a feladatom, hogy elöl maradjon a labda, és így a Puskás Akadémia ne tudjon nyomást helyezni ránk. Ami a sprintet illeti, mindig úgy közlekedem, ha szólnak, az átöltözésem pedig leginkább egy Forma 1-es boxkiálláshoz hasonlít, egy percet sem szeretnék elvesztegetni, ha pályára léphetek.
 
A PAFC elleni győzelem sokat segíthet, hogy helyre billenjünk a bajnokságban. Még egy teljes kör visszavan az évadból, Te hogy látod, hova futhat ki a szezon a csapat és a saját teljesítményed szempontjából?
 
Fontos, hogy ne mindig időszakokban gondolkodjunk, sokkal inkább csak a következő találkozó lebegjen a szemünk előtt. Most meg kell vernünk a Zalaegerszeget, és csak erre kell összpontosítanunk, ez a mentalitás lehet a csapat erőssége. Harminchét éves leszek az idén, nyilván nem rám épül a csapat, ezt el kell fogadni. Lesz olyan mérkőzés, ahol nem fogok játszani, és lesz, hogy belső védőként kell helytállnom, de a lényeg, hogy a csapat minél jobban szerepeljen.
 
Látszik, kirobbanó formában vagy, hogy tudtad szinten tartani magad tavaly augusztus óta?
 
Javarészt ugye az NBIII-as csapatunkban edzettem. Kindl Istvánék pedig nagyszerű munkát végeznek a második számú csapatunknál, ami egyébként az eredményeiken is meglátszik, hiszen hét mérkőzés óta veretlenek például. A kiváló tréningek mellett még különmunkát is végeztem, a konditermünkbe jártam sokat, de nem a tömegnövelés volt a cél, sokkal inkább a karbantartás és a szálkásítás. Lábra és felsőtestre edzettem pluszban.
 
Bode23zteinta
 
Döbbenetes számaid vannak, a tizenhetedik szezonod taposod és 432 NBI-es mérkőzésnél jársz. Mennyire nehéz tartani a lépést a fiatalokkal?
 
Úgy érzem, a fizikális része még megoldható, a mezőny védőinek zöménél erősebb vagyok. A futás már más tészta, sajnos abból, ahogy idősödik az ember, úgy veszít, de ezt is próbálom minél jobban tartani. Összességében ugyanakkor a Fradi után teljesen kiegyenlített a mezőny, bárki bárkit bármikor képes legyőzni, nüanszokon múlik minden.
 
Kívülről is látszik, Bognár Györggyel jó kapcsolatod van. Könnyen megtaláljátok a közös nevezőt?
 
Persze, jóban vagyunk! Az elmúlt fél évben találkoztunk is, eljött a karácsonyi öregfiúk tornára, megnézte a mérkőzéseinket. Mikor visszatért, leültünk, megbeszéltünk mindent, csináljuk a dolgunkat, megyünk előre. Aki ismer, tudja, én mindenkivel maximálisan igyekszem jó kapcsolatot ápolni.
 
Végül: a Zalaegerszeg érkezik hétvégén Paksra, ellenfelünk két edzőjét pedig kimondottan jól ismered. Milyen meccsre számítasz?
 
Mindenféleképpen itthon kell tartanunk a három pontot. Számomra egy külön presztízs találkozó lesz Ricardo Moniz miatt, akivel, nem titok, szerettem együtt dolgozni a Ferencvárosban. Jó edzőnek tartom, és neki is szeretnék bizonyítani, hogy még mindig kiváló játékos vagyok. Julian Janner pályaedzőjével is remek viszonyt ápolok a mai napig, így tehát igen, különleges meccs elé nézek.
 
Bode23zteintb

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2023/2024
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 33 74
2 PAKSI FC 33 58
3 Puskás Akadémia FC 33 55
4 Fehérvár FC 33 54
5 DVSC 33 48
6 Kecskeméti TE 33 45
7 DVTK 33 45
8 MTK Budapest 33 44
9 ZTE FC 33 43
10 Újpest FC 33 37
11 Kisvárda Master Good 33 31
12 Mezőkövesd ZSÓRY FC 33 21
33. forduló erdeményei
  -   2:0
  -   2:1
  -   2:1
  -   4:1
  -   0:0
  -   1:1

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök