bogint23nyar2.jpg

Bognár: A mostani meccsek nem a győzelmek miatt kellenek

2023. júl. 14.  -  NB I.
Vezetőedzőnket a felkészülési időszak első feléről kérdeztük.

Banner Magy1

Ha két részre osztjuk a felkészülési időszakot, melynek első fele az itthoni munkáról, a második pedig az edzőtáborról szól, akkor az első szakasz most zárul. Hol tart a csapat?

Jelenleg félmunkánál járunk. Bár az első két-három hétben próbáltuk fokozatosan adagolni a terhelést, menet közben - meglepő módon - több játékosunknál is izomfáradtság, -sérülés lépett fel. Ez természetesen rányomta a bélyegét az eddigi edzőmérkőzéseinkre, és sajnos az újonnan érkezők közül sem tudtunk még sokakat a kellő módon letesztelni, szintén a sérülések miatt.

Ezek a sérülések a rajtig rendbe jöhetnek? A most kieső hetek, felkészülési mérkőzések nem fognak hiányozni?

Ez az időszak sajnos mindenképpen hiányozni fog. Jelenleg az öt belső védőnkből négy sérült. Szabó Jánosnak például a vádlija, Szélpál Norbertnek és Temesvári Attilának a combja húzódott, ugyanakkor a terhelés szempontjából ezek a sérülések nem indokoltak. Ilyen szempontból most vannak gondjaink az indulással.

Négy felkészülési mérkőzésen vagyunk túl, melyből csak egyet tudtunk megnyerni, ez egyértelműen a sérüléseknek tudható be?

Nem! NBII-es csapatokat a második sorunkkal is le kellene győznünk. Jelenleg azonban egyáltalán nem voltak a csapat szempontjából elvárásaim, mivel elég nagy volt a fluktuáció a keretben, szerettem volna látni, ki mire képes egyénileg. Az új játékosaink erényeire és hátrányaira voltam kíváncsi, így az eddigi találkozóinkon nem kértem csapattaktikai dolgokat. Szerettem volna mindenkit feltérképezni, nekem ezek a mérkőzések nem azért kellenek, hogy legyőzzünk egy ellenfelet, sokkal inkább a hibákat szeretném ilyenkor látni. Az eddig lejátszott négy meccsünk nekem nagyon sokat segített. Sajnos nem tudtam mindenkit letesztelni.

Bogint23nyar1

A kölcsönbe távozókkal együtt bőven tíz felett jár a klubot elhagyó játékosok száma, és az érkezők is lassan tízhez közelítenek, viszont az erős paksi gerinc továbbra is megvan…

Pontosan, de nem attól függ, hogy ki lesz kész a rajtra, hogy régi paksi vagy új paksi, hanem, hogy egészséges vagy nem. Jelenleg Haraszti, Szélpál, Windecker, Balogh és Papp is problémával küzd a gerincből, és még sorolhatnám. A tízes magból a fele még nincs teljesen rendben, viszont Őket kiválóan ismerjük, tudjuk, mire képesek. Az összegyúrás tekintetében ugyanakkor ez a sérüléshullám nagyon neccessé teszi a bajnoki rajtunkat. Két hét múlva már éles meccset játszunk, és ez nem is a csapatjáték tekintetében bosszantó, sokkal inkább a pozíciók kérdésesek. Jelenleg egy belső védőnk egészséges Kinyik Ákos személyében. Játékoslétszámban megvagyunk, viszont egy indokolatlan sérüléshullám közepében vagyunk.

E tekintetben mit várhatunk a szombaton induló szlovéniai tábortól?

Jó ellenfeleket kötöttünk le, akik ellen jó meccsekre számítottam, és meg is volt a terv, melyik találkozót mire használjuk. Jelenleg viszont annak szurkolok, hogy legalább két belső védőnk legyen a jövő hétre, ne csak egy. Sajnos nincs értelme, hogy az izomsérült játékosaink kiutazzanak velünk, ott nem tudjuk Őket úgy kezelni, ahogy itthon, és még az is kérdéses, hogy a bajnoki rajtra felépülnek-e. A megoldást ugyanakkor meg kell találnunk, ezért vagyunk itt, ezért dolgozunk. A három tábori edzőmeccsünkön már erősen a csapatjátékra fókuszálnék, de agyalnunk kell a belső védekezésünk megoldásán, mert az jelen pillanatban nagyon kérdéses.

Egy ennyire viszontagságos nyári felkészülés mit hozhat a következő szezonra?

A magam részéről nem vagyok aggódó típus, változatlanul azt mondom, a lehetőségeinkhez képest, amit ki lehet hozni a keretből, azt elérhetjük. Az erős középmezőnyhöz kell tartoznunk.

Bogint23nyar3

PFC TV

KEZDŐRÚGÁS

BOLT

Aktuális tabella

OTP Bank Liga 2024/2025
Hely   Csapat Mérk. P
1 Ferencvárosi TC 4 12
2 Puskás Akadémia FC 5 12
3 PAKSI FC 5 10
4 Újpest FC 6 9
5 MTK Budapest 5 9
6 Fehérvár FC 6 9
7 DVTK 6 8
8 DVSC 5 7
9 Kecskeméti TE 6 5
10 ZTE FC 5 4
11 Nyíregyháza 6 4
12 ETO FC Győr 5 1
6. forduló erdeményei
  -   2:1
  -   1:3
  -   2:1
  -   3:1
  -   0:0
  -   1:0

Kapcsolat információk

Paksi Futball Club

7030 Paks, Fehérvári út 29.
+36-75-510-618
iroda@paksifc.hu
Szerkesztő:Méhes Tamás, sajtófőnök